Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Oskarshamns AIK

Följ

Oskarshamns AIK

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej

Kontaktinformation

Namn Oskarshamns AIK
Adress Lotsgårdsvägen 3
Postadress 57263 Oskarshamn
E-post kansli@oskarshamnsaik.se
Orgnr 832800-1287
Swish 1233048014

Om Oskarshamns AIK

Oskarshamns Allmänna Idrottsklubb är en förening bildad den 1:a september 1922. Föreningen hade till en början verksamhet inom friidrott, bordtennis, cykel och skidor. 1954 startades även en framgångsrik verksamhet inom ishockey upp. Bland annat lockade en kvalmatch mot Rögle BK 3600 åskådare. Satsningen på ishockey tog dock slut 1969, och året efter bildades IK70, nuvarande IK Oskarshamn efter en sammanslagning av ishockeysektionerna i OAIK och IFKO. Nu för tiden ligger OAIKs fokus helt på fotbollen.

Sedan 90-talet har vi drivit vår egen anläggning på Ernemar, men den ägs från och med 1 januari 2023 av Oskarshamn kommun. Anläggningen, som bär namnet Ernemar IP, är fortfarande OAIKs samlingspunkt och består förutom av klubb lokal och kansli av fyra fotbollsplaner och en inomhushall. Utomhus finns två fotbollsplaner för 7-mannafotboll samt två planer för 11-mannafotboll där en av de stora planerna är försedd med konstgräsmatta. Övriga planer är av naturgräs. Till denna anläggning finns också en inomhushall – Be-Ge Hallen. Här finns inomhusplaner med konstgräs, omklädningsrum och kiosk. Anläggningen har även utmärkta utrymmen för konferenser, fester, föreläsningar m.m. för upp till flera hundra deltagare.

Föreningen har utöver A-laget två akademilag, Oskarshamns AIK Lions samt tio ungdomslag där spelarna är mellan 6-15 år